Exotiska växter i Skandinavien

Svar: Vinterbeskyttelse..@Dan *LINK*

Hej Dan

Trachy i botaniskhave kbh står ud mod sølvgade (sydøst) og nok 15 m fra nogen væg. Har selv prøvet at lave forsøget med to yucca op af væg. en der blev pakket ind og en der stod i moders natur, Vil lige sige der var stor forskel på de to planter efter vinteren. (ja du kan nok selv gætte hvilken der så bedst ud). Regnshelter gør faktisk meget, vand fugt og frost er ikke sundt og så tager det vinden. Vil nok også påstå at det ikke bliver ved at være sjov at pakke trachy ind på 4-5 m, før eller siden kommer problemet vel , at de skal selv. Mht om planter ind til væg er naturligt vil jeg sige at jeg ikke er barnepige for dem . Lader naturen gå sin gang.

Fjor og fjære er helt klart en rigtig flot have, og forstår godt at han er nervøs for sit leve brød. (og ja det er ok at pakke ind hvis det er den form for vished man behøver for at få ro med sig selv). tager nu nok også cordyline og div ind for vinteren?. Men der er nogle oppe fra det Norske vestland der flere gange har trukket den frem som eksempel for at på den ø der kan der gro palmer?. Hvor ved de egentlig det fra ,forsøget er aldrig blevet gjort.

Dan har lige et link over vinteren i England . Der kan du se at de stedder i scotland hvor eksoterne gror slet ikke havde så kold en vinter, og at England`s vinter som helhed slet ikke var så kold som Danmarks. Er tit i England og kan se at bla cordyline(og andet)faktisk ikke har taget skade i bla london. Var i London i Feb og der var ikke spec koldt og igen her i maj hvor alt stort set stod flot. Bare lige et måske interresant link

Dan hvor er det nøjagtig du bor har ikke helt kunnet finde ud af
Og hvad med teddy? har du hørt fra ham

Inlägg i den här diskussionstråden: