Exotiska växter i Skandinavien

Svar: Minus 8 natten till söndag i Skåne !!!@ Leif

Cordyline australis skal ikke trenge beskyttelse for overleve i Norge, men i likhet med flere steder på de britiske øyer ble mange offer for den harde vinteren.

Men om stammen fryser ned ved -10C kommer som regel planten tilbake med en håndfull nye skudd fra roten. Mange vil hevde disse er blant de flotteste cordylinene da de blir vakre flerstammede eksemplar. Man kan se slike flere steder langs sørkysten av England.

Cordyline er fremdeles nokså lite brukt i norske hager, men jeg tror folk begynner å få øyne opp for de etterhvert. Hagesentrene i vår hadde flust av de ihvertfall, men desverre velger nok de fleste den mer fargerike rød varianten, og den vil nok ha større problem med å klare en vestlandsk vinter, ihvertfall uten en form for beskyttelse.

I vinter har jeg to varianter cordyline ubeskyttet på friland; den vanlige grønne australis og en brasiliansk variant kalt dracaenoides. Begge skal tåle -10C. Men vi vet ikke hvordan vinteren blir og det blir spennende å se hvordan de klarer seg...

Inlägg i den här diskussionstråden: