Exotiska växter i Skandinavien

Svar: Mer eld i debatten...? Lite längre nu...

Nej, jag tycker inte du har överskridit några gränser. Hur kul vore den här diskussionen utan dig? Rent allmänt är det sunt att man ifrågasätter teorier vilket var vad som hände i slutet av 1800-talet och ledde fram till kvantfysik och relativitetsteori. Ger en teori bättre förutsägelser än existerande så bör den gamla förkastas och den nya tar vid. Ett problem med vissa teorier, som t.ex. intelligens design är ju att de inte kan användas för att förutbestämma (i kvantfysiken blir det sannolikheter för en händelse) framtiden vilket gör dem till i bästa fall intressanta tankeexperiment. Utsvävning...

Visst kan man bli trött på nyhetshysterin och domedagsprofetiorna. Igår skulle man inte äta chips, imorgon är det väl kaffe osv. Om någon månad kommer tidningarna Sverige blåsa upp den årliga nyheten "13-åringar dricker sig fulla på cider!!!". Det är populärt att hetsa upp sig över klimatförändringar just nu. Fast jämfört med chips och fulla ungdomar så känns det här allvarligare.

Man ska komma ihåg att det finns några riktigt tunga aktörer som har mycket att förlora på växthushysterin också, t.ex. bilindustri, oljeindustrin, amerikanska livsstils bejakare, industrialister (hushållning av resurser minskar omsättningen av varor vilket ger mindre intäkter hos företagen) osv. Mot dessa står miljörörelsen och nästan hela forskarvärlden. Ganska coolt att de senare har övertaget just nu med tanke på styrkeförhållandet. Men visst kan man efterfråga lite sans, men om det är osans som krävs för ändring så tycker jag det är ok i detta fallet. Vår tids köp och släng filosofi måste vara fel.

Inlägg i den här diskussionstråden: