Exotiska växter i Skandinavien

Svar: Skov og eksotiske planter på Færøerne

Jeps,

Bøgetræerne lever, men vokser meget langsomt. I byparken i Tórshavn står der en lille "skov" af bøg. De ser gamle ud selv om de kun er omkring 5 meter høje og 10 cm i diameter. Til gengæld findes der relativt fine aske og elmetræer i centrum af Havn som byen kaldes. Ahorn/ær må nævnes da det er det nordeuropæiske løvtræ som har udviklet sig bedst med en række relativt store træer i byen.

Ved Kirkjubø ca. 5 km fra Tórshavn blev der plantet skov i 1954. Efter sigende blev den blæst i stumper og stykker af storme og saltsvidning - LÆ er en helt afgørende faktor.
Nu skulle der igen været plantet "træer" på stedet men denne gang med oprindelige færøske arter - så man også får en "skov" til minde om Færøernes vegetation fra før fårene stort set udryddede krattene på øerne (ødelæggelsen startende omkring år 650).
Arterne er sandsynligvis de hjemmehørende og endnu vildtvoksende arktisk pil (Salix arctica), uldpil (S. lanata) og tofarvet pil (S. phylicifolia) samt almindelig ene (Juniperus communis) hvor ingen af dem dog bliver meget over 2 meter høje på Færøerne. Måske er der også plantet dunbirk (Betula pubescens) og dværg-birk (B. nana) som begge voksede vildt på øerne for længe siden men nu er uddøde.

Inlägg i den här diskussionstråden: