Exotiska växter i Skandinavien

Svar: Et Lille stykke om afmodning@Anders

Hej Anders
Vil faktisk give dig ret et stort stykke hen af vejen. Selvfølgelig er betingerleserne nede i det sydlige Frankrig meget nemmere og gunstigere.
To ens usda zoner i Europa er misvisende. Tænk på hvor længe og hvor mange gange mere vi får et gog i nøden heroppe kontra i sydlige midt Europa, og lader til vi får endnu et gog med kulde her om en uge. Ja tror bestemt du har ret, vi ligger for tæt på den djævelske kulde mod øst. Heroppe er det en kabale der skal gå op, og kroge og lune pladser er et must. Men måske hvis man begyndte at kigge lidt på AHS heat zoner samtidig det vil begynde at give lidt mere mening.
Mange vil mene København ligger i en zone 8, Men det kommer sandelig an på hvilket kort man kigger på. Nogle usda kort har København på en zone 7. Hvis de forskellige usda kort ikke engang kan blive enige, så er det jo efterhånden også svært at tage dem alvorlige. Måske zonerne er lidt svært at lave for Øst og nordeuropa da det er for ustabilt set over en lang periode. Når man i hvidesandes zone "8" (efter nogle kort) pludselig får -21 som de fik i december, kan den vil ikke være en zone 8 det år. En plante der tåler -10 er nok ikke så glad for -21?. Og ja alle snakker om klimachange , men hvad så med de gamle kort, og vil sige denne og sidste vinter ihvertfald er langt fra usda kortet. Og hvor er statistiken så

Inlägg i den här diskussionstråden: