Exotiska växter i Skandinavien

Svar: En ny uke i fryseren...

Hadde ikke dere snødekke i hele kuldeperioden? Det utgjør en stor forskjell i forhold til varmetap fra bakken og dannelse av tele. Vanskelig å si hvor dypt telen går her, men bare de øverste par cm rakk å tine. Lenger nede var det frosset. Etterhvert som våren nærmer seg vil også telen tine nedenfra så kanskje det ikke er så ille likevel?

For vintermånedene så langt har både desember og januar vært 1-2 grad under normalen, hvor desember var kaldest. I seg selv ikke ekstremt men vinteren som helhet vil uten tvil karakteriseres som en meget kald vinter i forhold til normalen. For slik det ser ut nå vil gjennomsnittstemperaturen for februar sannsynligvis bli like lav som de foregående månedene, selv om avviket fra normalen ikke nødvendig blir stort. Med andre ord, så ender samtlige måneder på 0,5-1 plussgrad avhengig av hvordan februar utarter seg.

Skadene fra vinteren har allerede vist seg i hagen. Cordylinene tåler definitivt ikke langvarig kulde til tross for at temperaturen ikke falt under smertegrensen. Nå gjennstår det å se hva våren har å by på av overraskelser hva angår de resterende plantene i hagen...

Inlägg i den här diskussionstråden: