Exotiska växter i Skandinavien

Svar: skildpadder *LINK*
Som svar till: Svar: skildpadder ()

Hej,

Vi har selv 3 stk 2 årge Emys orbicularis (Europæisk sumpskildpadde), som vi dog overvintre i en balje i et koldt vindfang, da vores "store" sø endnu ikke er færdiggjort. Men når "søen" er færdig, vil de kunne overvintre på bunden af søen. Det er vigtigt, at haven eller området hvor man ønsker at skildpadderne skal være, er godt indhegnet, da de let kan grave sig ud eller endda "klatre" over forhindringer. Jeg er blevet fortalt, at det er en fordel, at skildpadderne ikke kan se ud af området, da de ellers vil søge lykken uden for indhegningen (I ved græsset er mere grønt på den anden side af åen). Men hvis der er afskærmet for udsyn af skildpadderne, ved de ikke, at der kan være noget spændende på den anden side.

I kan læse mere om skildpadder her: http://www.stjernebo.dk/ og klik på linket til sumpskildpadderne. Ejeren af websiten har haft skildpadderne i nogle år nu, og alle overlevede sidste års lange vinter, til trods for at hans sø var meget mere lavvandet end normalt grundet tørken i 2009. Han har ikke set unger udklækket på friland, men har udruget masser af unger i hans rugemaskine (hvoraf 3 nu befinder sig i Vendsyssel :-)).

Når først skildpadderne har lært deres ejere at kende, bliver de mindre sky, og man kan komme tæt nok på dem, til at håndfodre dem. Men hvis man har gæster, som skal se dem, skal de nærme sig meget forsigtigt, skildpadderne er nemlig lynhurtige til at smutte i vandet, for at gemme sig for "fjenden".

Hilsen

Benny

Inlägg i den här diskussionstråden: