Exotiska växter i Skandinavien

Svar: Svar til Patrik Flank *LINK*
Som svar till: Svar: Svar til Patrik Flank ()

Tack Teddy! :-)

Ja jag gillar kaktus och andra suckulenter och jag har en god kontakt med Benny och hans familj, som vi också besökte nu i sommar (tack Benny för allt!). Ja Benny finns ju på detta forum.

Jag har en hel del olika Opuntias ute i trädgården men också olika Escobaria och Echinocereus. Jag har testat Maihuenia och Gymnocalycium men det har inte gått så bra..., Maihuenia har klarat sig något år. De är dock värda fler försök, kanske på min nya bädd invid husets sydsida. ;-)

Escobaria vivipara och Escobaria missouriensis är bra kandidater att testa för dig. Escobaria vivipara var. arizonica är ett säkert kort men det finns fler var./typer att testa. Escobaria minima kan också testas. Fler finns...

Av Echinocereus kan jag rekommendera Echinocereus reichenbachii med dess olika var./typer, Echinocereus triglochidiatus var. mojavensis forma inermis ("tagglös" - väldigt korta taggar) - rekommenderar frö/plantor med insamlarnummer SB686 från "Mesa", Echinocereus coccineus, Echinocereus viridiflorus (kan vara lite känslig - som jag upplevt det).

Gymnocalycium 'chubutense', G. bruchii, G. gibbosum kan också testas.

Maihuenia poeppigii och M. patagonica.

Kan också rekommendera Yucca av olika former, Delosperma, Jovibarba med mera med mera. ;-)

Jag har en hel del fröplantor som jag gärna byter mot annat växtmaterial. :-)

Rekommenderar frön från bland annat: http://www.alplains.com/ , http://www.mesagarden.com/ och http://www.fhnavajo.com/

Inlägg i den här diskussionstråden: