Exotiska växter i Skandinavien

Svar: Dyp tele
Som svar till: Svar: Dyp tele ()

Det er som regel mye mildere under eviggrønne trær og busker, så det forundrer meg ikke. God lebeplantning er uansett en god idé for å gjøre mikroklimaet i hagen bedre, men det er alltid et kompromiss mellom utsikt, solforhold og vindskjerming m.m.

Den største ulempen med å plante tett eller under andre planter er stor konkurranse om vannet og næringsstoffene i jorden. Viktig å ta høyde for når man planter, men det er jo mange planter som liker det tørt ellers er det bare å passe på å vanne rikelig i sommerhalvåret.

Mitt eget fokus fremover er nettopp å forbedre mikroklimaet i hagen, først og fremst pga sterk vind. Så jeg kommer hovedsaklig til å fokusere på busker som rhododendron, camellia, bambus, fatsia og jordbærtrær hvis jeg får tak i eller lykkes å dyrke frem noen fra frø. Fordelen med mange av disse plantene er at de har bedre evne til å vokse tilbake i tilfelle de fryser ned, mens en palme er mye mer sårbar med et eneste vekstpunkt. Mikroklimaet er allerede rimelig godt med mye furu og enebærbusker, men vinden går som regel mellom og under så flere lave vekster må til...

Inlägg i den här diskussionstråden: