Exotiska växter i Skandinavien

Svar: Semiarundinaria eller?  *PIC*
Som svar till: Svar: Semiarundinaria eller? ()

Hej,

Semiarundinaria fastuosa er en virkeligt vildt flot bambus, men som Martin og Ludvig skriver er den på grænsen til hvad der kan dyrkes i Skandinavien.

Jeg har opgivet at dyrke Semiarundinaria fastuosa her i Vendsyssel, men hvis der er nogen som har lyst til at prøve den, er de velkommet til at komme forbi og hente vores plante. Der er ca. 1 m2 af den, og den er ikke så høj, da den er frosset helt tilbage i hver af de sidste 3 vintre.

De to Bashania derimod, det klare stort set alt. Bashania Fargesii Bashania , kan fryse lidt tilbage og få bladene svedne. Både Bashania Qingchengshanensis og Fargesii Bashania vokser helt vildt til alle sider, 2-3 meter i alle retninger om året! Så vi skal have nedgravet barrier rundt om vores bambushave inden for ganske få år.

Bashania Qingchengshanensis er den første bambus til at vise nyvækst om foråret, det gør sikkert, at den er bedre afhærdet inden vintrene i forhold til arter/sorter, som først starter væksten senere i vækstsæsonen. Billedet her er taget 3 april 2009, der var skudene allerede 10 cm høje.

Hilsen

Benny
Hjørring

Inlägg i den här diskussionstråden: