Exotiska växter i Skandinavien

Svar: Det Var Inte Dags Igen !!!!!!!!!!!

Ja det finns ju cosmopoliter också som det så fint kallas. Ta vitgröe tex. ett gräs som nog de flesta tycker är ett väldigt vanligt svenskt gräs. Det kommer ju ursprungligen från nordamerika men är nu en naturlig del i den svenska floran och i övriga världen med. Alla oxalis o annat ogräs är ju också invandrat. Finns mängder.

Medelhavsklimatet har ju blivit en benämning på en särskild klimattyp som bara finns på några platser på jorden. Även om inte medelhavet finns i californien så att säga. Växter som trivs i det klimatet blir ju gärna medelhavsväxter då även om dom inte kommer från medelhavet... men som sagt det finns ju inget svart o vitt. Dom har ju sina trädgårdsväxter där nere liksom vi, vilka en del naturaliseras osv. Förstår inte riktigt varför det blivit en sån debatt. En del ska vara så hardcore.

Oliv är en medelhavsväxt för att den ursprungligen växer där och odlats där i tusentals år. Den vilda varianten finns ju fortfarande olea europea var sylvestris. Har en planta på balkongen.

Inlägg i den här diskussionstråden: