Exotiska växter i Skandinavien

Billeder fra Fair isle (øy mellom Shetland og Orkneyøyene) *LINK* *PIC*

Her følger tre bilder fra min seiltur til Fair isle som er en veldig liten øy hvor der bor rundt 20-30 mennesker året rundt. Øya ligger mellom Shetland og Orkneyøyene. Tross øyas nordlige plassering så skaber golfstrømmen gode forhold for visse tropiske planter og det fryser stort sett aldri om vinteren. Den negative side er at det blåser ekstremt mye på Fair isle og det regner også mye.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Hebe Addenda vokser vilt på Fair Isle som de for øvrig også gjør det på Shetland. Hebe Addenda tåler ikke frost så vil man dyrke den hvor det fryser må den nok tildekkes om vinteren! Under ideelle omstendigheter så blir Addena en stor busk på 1-1 1/2 meter.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Stor Phormium tenax i privat hage på Fair isle

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

UTROLIGT, Denne Cordyline Australis vokser i privat hage på Fair isle. Har reist mye i Norden og de britiske øyer og vil faktisk påstå at nettopp denne Cordyline er den nordligst voksende i verden av alle Cordyline Australis. Planten står i en privat hage på Fair isle rett ut mot Nordsjøen. PS: Legg merke til de spennende græsarter som jeg ikke har kunnet artsbestemme.

Inlägg i den här diskussionstråden: