Exotiska växter i Skandinavien

Svar: Vintermåtte@ Benny
Som svar till: Svar: Vintermåtte@ Benny ()

Hej John,

Ja det vil jeg tro. Husk, at der jo var flere, som dyrkede Trachycarpus før de meget kolde vinter i midtfirserne, og der er ingen tilbage af dem i Danmark (altså Trachycaropusserne er døde, ikke folkene ;-)). Husk også på, at vinteren i Vendsyssel oftest er 2-3 uger længere end "sydpå".

Hvor meget sne har i foreksempel tilbage i Silkeborg? Her i vores have er der stadig ca. 200 m2, som er dækket af ca. ½ meter sne......... Maksimum temperaturen i dag var 6,7 grader i skyggen, og der bliver sikkert frost i nat igen.

Det er ikke kun vores Trachycarpus, som ser døde ud efter denne vinter, så godt som alle Phyllostachys er frosset helt ned, kun enkelte af de tyndeste skud, som var bøjet ned uden at knække, er saftspændte, resten er nu beige og bladene er begyndt at falde af. Også har der endda kun været ned til minus 17 grader i vinter. Men det betyder nu ikke noget med bambusserne, rhizomerne skal nok være levende, så der hurigt kommer en ny bambusjungle. Og hvis ikke, så bliver der mere plads til de overlevende :-)

Hilsen

Benny

Inlägg i den här diskussionstråden: