Exotiska växter i Skandinavien

Exotiskt i Göteborg *LINK*

hejsan

har följt denna plantering sen i somras ( vet dock inte när dom planterade det, det kan har varit i samband med Linné året).

Fikonbuskarna som ändå har en ganska bra storlek verkar i somras trivas riktigt bra och kommer säkert överleva vintern utan större problem. kanske har dom redan varit där någon vinter redan. tycker det är lite ''ovanligt'' med musa basjoo i allmänna planteringar det ger ju en karaktär, dock har ju Borås också Musa basjoo i sina planteringar så det börjar väl bli mer vanligt men i Borås tas dom in.

här verkar dom inte vara intresserade av att gräva upp dom eller skydda dom. så dom kanske ska våga sig på att ha dom utan skydd i vinter. och det funkar ju vet dock inte om dom blir så vackra till nästa somrar (inget extra vatten och seg start på våren om dom måste börja om helt och hållet och kanske en sval sommar).

ska det se snyggt ut och få vackra plantor så hade det kanske varit bättre att ta upp dom och plantera ut igen till våren. för det blir kanske krångligt med skydd.

ska bli kul att se hur dom gör med banerna i vinter. och hur dom dom utvecklas under sommar.

eller har dom kanske redan varit där i 1-2vintrar utan att jag sett dom. om man ser till temperaturen så tror jag inte det är några problem tänkte mer på vätan och hur våren-sommaren är.

länk

Inlägg i den här diskussionstråden: