Exotiska växter i Skandinavien

Svar:@Teddy- Bilder fra Aarhus botaniske hage påsken 2009

JEg har boet i Ry, kender klimaet i Silkeborg ligeså godt som dig John, bare til information mens Ben har været på besøg nogle timer en dag. John du ligger helt sikkert lunt og godt i dit område selvom Danmarks bedste klima for tropiske planter uden tvivl findes på øerne i det syd fynske øhav og nede i grænseområdet til Tyskland.

Vi har diskuteret det før, og uanset så blæser det altså generelt mere i Danmark end heroppe, det er bare faktum. Et fjeld på eksempelvis 800 meter stopper blæsten effektivt, det gør hverken Gudenådalen eller Himmelbjerget med sine 147 meter. En anden stor fordel er at fjeldene absorbere store mængder varme om dagen som de afgir om natten, derfor vil du også se hvis du kommer herop at mange haveejere som på Flor og Fjære planter op af fjeldvægge da mikroklimaet her er bedre end eksempelvis op af husvæggen.

Som sagt så dykker jeg, og har gang på gang erfaret når det blæser hård vind fra vest i Danmark så selvom vi kørte hele vejen ned til Århus-bugten for at dykke ja så var det ikke mulig der på gund af vinden. Havde Danmark bare haft en nord-syd gående fjeldkæde som gik gennem Jylland havde klimazonen helt sikkert også været mere ala det klima som de har i det nordlige Tyskland.
Mvh.
Teddy

Inlägg i den här diskussionstråden: