Exotiska växter i Skandinavien

Svar: Jordskalv
Som svar till: Jordskalv ()

En av våra fönsterkarmar i sten flyttade sig några millimeter och det finns en liten spricka ovanför samma fönster, vår villa är byggd i sten och är väl lite känsligare än ett trähus.
September 2004 var vi på Bali och upplevde vår 1:a jordbävning 5,5 på Richterskalan, en person dog av att något rasade enligt en Taxichaufför.
Enligt Wikipedian:
Richterskalan är en skala som används för att ange styrkan hos jordbävningar. Skalan är en logaritmisk skala där varje steg motsvarar en ökning av den utlösta energimängden med cirka 10 gånger. En jordbävning på 3–4 är knappt märkbar; en på 8 eller mer kan ödelägga städer om den inträffar i tättbebyggda områden, medan den i ett öde område kanske bara skrämmer de vilda djuren. Jordbävningar på cirka 8,0 inträffar i genomsnitt en gång per år medan jordbävningar på mer än 9 i praktiken nästan aldrig inträffar. (Undantag: Alaska den 28 mars 1964 (Richter 9,2), Chile den 22 maj 1960 (Richter 9,5) och 16 mil väst om Sumatra den 26 december 2004 (Richter 9,3). Skalan kan även anta negativa värden, men så svaga jordbävningar är svåra att detektera.

Lätt, 4,0–4,9. Kännbar skakning av inomhusföremål, skakande ljud. Större skador osannolika. Ungefär 6 200 per år.
Jag tror inte att någon behöver oroa sig för denna lilla viberation ;)

Inlägg i den här diskussionstråden: