Exotiska växter i Skandinavien

Svar: Säljer seedlings till bra pris! *LINK*

Til Bizze

Det du skriver er helt forkert!

Palmer dyrket på friland har ikke en dårligere kvalitet - Tværtimod. Drivhusdyrkede palmer har den dårligste kvalitet fordi den hurtigere vækst under vindstille forhold gør bladene sårbare overfor vind og sol ved udplantning. Derfor sættes de naturligvis mere tilbage end frilandsdyrkede der jo er tilvænnet udendørslivet.
Desuden sårteres dårlige provenienser med lang vækstsæson fra ved frilandsdyrkning og det gør man ikke ved drivhusdyrkning. Derfor har de tilbageblevne en højere hårdførhed.

Frilands dyrkede palmer bliver ikke mindre, men større end drivhus dyrkede, men det tager længere tid de første år. På sigt bliver de større fordi bladene overlever flere vintre. Derfor får en frilandsdyrket palme på sigt kraftigere stamme og større palmekrone og dermed hurtigere vækst. Palmen på forsiden af min hjemmeside er dyrket fra frø og udvalgt ved frøplanteselektion samt afhærdet på friland. Derfor lever 5 år gamle blade stadig i bunden af stammen, hvilket har bidraget til at den i år satte 11 vifter. DNA er kun en del af forklaringen på hårdførhed. Proveniens og afhærdning er en anden ligeså vigtig faktor, og den gør man intet ved under glas!

Vh. Henrik

Inlägg i den här diskussionstråden: