Exotiska växter i Skandinavien

Svar: någon som har erfarenhet av dessa ?

Jag beställde en del frön från rarepalmseeds.com och bland dessa fanns bla alla kända Trachycarpus, då också Princeps - ca 10 frön.
Följande info finns:
Förmodligen den mest spännande och definitivt den mest eftersökta av släktet, Stone Gate Palmen har silver vit baksida på bladen, även på småpalmer.
Detta ensamt är tillräckligt för att skilja den från alla andra Trachys, men det finns ytterligare skillnader. Den växer bara i ett par små områden i västra Kina. Det finns bara ett begränsat antal frön tillgängliga!
Den hittades endast i ett par små, isolerade områden i västra Kina, i extrema nordvästra Yunnan, som är nästan på mötesplatsen av gränserna
Kina, Tibet och Burma. Den växer på ren kalksten, klippansikten blickar över Jiang floden (eller "Arga Floden" som tidigare kallades Salween River), som har sin ursprungskälla i Himalaya och avslutas i golfen Martaban i Burma.
Sägs vara den mest attraktiva av Trachycarpus, men mycket sällan i odling på grund av att dess frön är så svåra att få tag i.
Utsäde kan behöva scarification (skäras) innan den kommer att gro.
Very easy to germinate 1-3 months

Denna palm borde klara sig utmärkt i vårt klimat, jag ska blötlägga dem i december/januari tillsammans med ytterligare ca 120 andra palmfrön av olika vinterhärdiga arter, ska bli intfressant...........

Inlägg i den här diskussionstråden: