Exotiska växter i Skandinavien

Svar: Snöstorm i Mellanöstern

Ikke nødvendigvis. Jeg hørte i en dokumentar for noen år siden at en varmere verden ville gi mindre stormaktivitet, spesielt orkaner i Atlanteren om høsten. Det var vistnok de store temperaturforskjellene mellom ekvator og polene som var drivkraften i disse. Som vi vet er det polområdene som har hatt den største oppvarmingen, så hvis dette stemmer vil det faktisk gi oss mer stabilt vær, tro det eller ei!

Og så kan det jo faktisk være at inntrykket med "mer urolig" vær faktisk bare er et resultat av media hvor vi nærmest får oppdaterte live-bilder og video fra ødeleggelser rundtomkring på jorden. Vi er også langt flere i dag enn for +100 år siden og bor langt tettere så effekten av en katastrofe blir større, men det betyr ikke at hyppigheten og styrken på slike ødeleggende stormer har blitt større...

Det er veldigt stort negativt fokus på et varmere klima, men ser man bortsett fra noen isolerte lavtliggende områder hvor folk må flytte fra, så vil jorden som helhet sannsynligvis ha mye igjen for det, spesielt mtp å forsyne den hurtigvoksende befolkningen med mat. Jeg tror nesten det utgjør et større problem for oss enn et varmere klima!

Inlägg i den här diskussionstråden: