Exotiska växter i Skandinavien

Svar: Metasequoia glyptostroboides

Hej Martin,

Jeg bliver selv mere og mere overbevist om, at det er den lange tørke i kombination med vinden, og det sammenfaldet med løvspring, som har givet den dødsstødet. Planten har simpelthen forsøgt at tilføre de unge fremspirende blade med væde, og vindens hærgen har udtørret den helt og aldeles. I de 19 år den har levet sit liv i her haven, har den været udsat for en del hårde vintre og overlevede også den hæslige killer vinter 1995-96, og den gang var den kun en lille 3½ årig frøplante. Den overlevede også stormen, med vindstød på 50 meter i sekundet, den 9. januar 2005, men på den tid af året er den jo i vinterdvale.

Her i haven er det normalt for Metasequoia, at årstilvæksten fryser 25-50 % tilbage hver vinter, og i nogle vintre er det tæt på 100 % tilbagefrysning.

Vi havde faktisk snakket om at Metasequoiaen skulle fældes, da den tager alt solen på terrassen, men vi har hele tiden haft "undskyldinger" for at udsætte det, da Metasequoia er sådan et smukt træ. Heldigvis er der en søskende til den på et mere beskyttet sted i haven, men den er meget mindre da den kæmper om vand og næring med en Sasa palmata f. nebulosa, der helt har omringet den :-)

Benny

Inlägg i den här diskussionstråden: