Exotiska växter i Skandinavien

Svar: Bambus i naturen
Som svar till: Svar: Bambus i naturen ()

Jeg har kun set selvsåede bambus nær moderplanterne.

I den Sønderjyske skov Avnbøl Sned nord for Gråsten plantede en skovfoged gul bambus (Fargesia murielae) ud under 2. verdenskrig for at tjene penge på at sælge bambuspinde. De voksede sig meget store men der blev så vidt vides aldrig solgt nogen selv om lokalbefolkningen kørte ud og hentede pinde og gravede op. For 10-15 år siden blomstrede de og døde. Der spirede rigtig mange nye planter tæt på de gamle. De nye klumper er nu ca. 2 meter høje.
I denne måned kommer der i øvrigt en artikel i avisen JydskeVestkysen om skoven med overskriften "Bambusskoven". Jeg har overvejet at plante flere bambusarter ud i skoven så der kunne laves et "bambusarium" men det er en statsskov og det er mod statens principper - Øv.

I Overstjernen tæt på Gråsten blev der smidt haveaffald ud i 1970´erne. I affaldet var der en ca. ½-meter høj fladedækkende bambusart. Den har siden bredt sig voldsomt med udløbere under gamle thujatræer så den nu dækker 100-200 m2 i en fugtig lavning. Det ser meget eksotisk ud men er ikke så godt med en invasiv art i den vilde natur.
Der er mulighed for at få tilladelse til at "bekæmpe" arten af undertegnede..

Inlägg i den här diskussionstråden: