Exotiska växter i Skandinavien

Svar: Rekordkall december
Som svar till: Svar: Rekordkall december ()

Man kan ju konstatera att halva sverige har slått rekord i antalet kalla dagar, kallaste medeltemp och på väldigt många ställen kallaste temp, genom modern tid. Man skriver ju helt uppåt väggarna tokigt på smhi där man skriver...

"Långt ifrån köldrekord på andra orter
I Stockholm har det gjorts mätningar i obruten följd ända sedan 1756. Årets medeltemperatur för december är på -6.7° fram till den 26 december. Detta är långt ifrån det gällande rekordet från 1788 då medeltemperaturen var -10.4°.
I Uppsala finns mätningar sedan 1722, men i obruten följd från 1773. Kallaste december var 1753, då medeltemperaturen var -13.0°. För december 2010 har Uppsala hittills haft -8.2° vilket är den lägsta decembermedeltemperaturen sedan 1915. "

Är det LÅNGT ifrån rekord??? Dom tror inte att vissa byggnader, bilar, fabriker och det faktum att det lever över 9milj människor i sverige idag mot 2milj på 1700-talet, påverkar var och hur man mäter? Dessutom jämför dom säkert inte sina temperaturmätningar på samma ställen som förr.

Nog har vi upplevt en hemsk december, vi i södra och mellersta sverige! Hoppas nu bara på ett ruskigt varmt år 2011! Det börjar ju bra med +3 ute nu =)

Inlägg i den här diskussionstråden: