Exotiska växter i Skandinavien

Välkomna!  *LINK*

Detta är ett diskussionsforum som jag har satt upp på min egen webserver. Här kan ni diskutera eller ställa frågor om odling av exotiska växter i Skandinavien. Även om websidorna är på svenska så är det naturligtvis fritt fram att skriva inlägg även på t.ex. danska eller norska.

Det är möjligt att lägga in egen HTML-kod i inläggen för att formatera text och för att t.ex. infoga bilder och länkar. Missbruka inte detta, annars kommer jag att stänga av möjligheten. Det finns naturligtvis även särskilda inmatnigsfält för bilder och länkar. Det går däremot inte att lägga in Javascript i inläggen.

Bilder i inläggen måste ligga på andra servrar, t.ex. hos en ISP, photobucket.com eller liknande. Det går inte att ladda upp bilder till den här servern. Jag tar inte heller emot bilder i email för att lägga upp i inläggen. Anledningen är att bilder tar stort diskutrymme och eftersom folk ofta postar bilder i den här typen av diskussionforum så kan den erforderliga diskutrymmet snabbt växa okontrollerbart. Nackdelen är att bilderna ofta tenderar att försvinna ganska snabbt från servrarna där de ligger, vilket kommer att resultera i att de inte längre syns i inläggen.

Det är min ambition att alla inlägg ska finnas kvar och vara läs- eller sökbara även i framtiden. Såsom administratör för detta forum har jag dock möjlighet att redigera eller ta bort inlägg som ligger alltför långt utanför ämnet eller som kan vara stötande. Jag hoppas naturligtvis att jag ska slippa behöva göra det. Det finns även möjligheter att automatiskt byta ut speciellt stötande ord redan när de postas.

Det finns ju redan ett fungerande forum inom detta ämne: Exotics in Scandinavia. Behövs då det här forumet? Tja, det får framtiden utvisa. Men det existerar iallafall som en bonus av att jag har satt upp en egen server. Använd det som ni själva vill.

Välkomna,
Leif Klingström

Inlägg i den här diskussionstråden: